Hi!  

Of we de wijsheid in pacht hebben om je uit een moeras van slapeloosheid te trekken?

Of we snappen dat het met kleine kinderen andere koek is? Dat je wel wilt, maar niet kunt? En wat dit met je doet? Of we ook woord bij daad voegen? Check! Want slaap, of het gebrek eraan, gooide ook onze wereld ondersteboven en maakte juist dat we werden wie we zijn. En juist die kennis en ervaring hebben we in SOS gedompeld! 

 Mark Schadenberg is slaapcoach, auteur, oud-militair, sportfanaat en bovenal: levensgenieter! Zijn militaire verleden bracht het onderwerp slaap in het vizier. Onderdeel van de training is te leren slapen wanneer nodig en om actief te zijn wanneer je eigenlijk behoort te slapen. Je leert te functioneren op weinig slaap. Op den duur merkte Mark dit fysiek: de energie ontbrak en het lichaam raakte opgebrand. Hij ging bewuster slapen, gezonder eten en minder sporten. Hij volgde een opleiding tot slaapcoach om met zijn ervaring en kennis mensen écht te helpen met hun slaap.

 

Mark weet als geen ander hoe het is om in het holst van de nacht je bed uit te moeten om bij zonsopgang het vliegtuig uit te springen, dat is namelijk een ideaal moment om je vijand te verrassen. Hij weet hoe slaapgebrek je kan breken, door de krijgsgevangenentraining die hij volgde. Juist dat is iets wat mensen zich soms vrijwillig aandoen, zonder te beseffen hoeveel stress dit geeft en wat de (slaap)gevolgen daarvan zijn. Dat inzicht maakt zijn passie om iedereen goed te laten slapen alleen maar groter. Mark is een vroege vogel, start de dag energiek maar gaat ook vroeg weer in zijn nestje. Handig, want Mark en zijn vriendin Joyce Joan worden komende herfst (2021) ouders! 

www.markschadenberg.com

@mark.schadenberg

 

Stephanie Molenaar is slaapdeskundige, auteur (10 boeken) en single mum van vier. De rode lijn: slaap en kinderen (en hun ouders). Hoewel het onderwerp haar altijd intrigeerde, kwam slaap pas echt in het vizier toen Stephanie er heel weinig van kreeg. Haar eerste dochtertje huilde een jaar lang, waarop het wiel opnieuw moest worden uitgevonden. 24/7 beschikbaar zijn, amper slapen, omvallen van pure vermoeidheid, zorgen en stress haar niet vreemd. Net als de gevolgen hiervan, want door dit huiljaar kreeg Stephanie zelf een auto-immuunziekte, waarbij vermoeidheid is inbegrepen. Duidelijker wordt het niet, dat slaap zo belangrijk is. Maar juist toen de geschiedenis zich begon te herhalen met haar tweede dochtertje, kwam de daadkracht en besloot Stephanie dat het anders mocht.

Ze veranderde van koers, volgde extra opleidingen en ontwikkelde in samenwerking met zorgverleners en ouders de Droomritme Methode. Inmiddels heeft ze de afgelopen veertien jaren tienduizenden kinderen en ouders geholpen en leidt ze nu kinderslaapcoaches en zorgprofessionals op volgens deze methodiek. Daarnaast heeft ze verdere specialisaties gevolgd in slapen (newborn, kind, puber en volwassen), natuurvoeding, darmtherapie, droomtherapie, aromatherapie, de eerste 1000 dagen en energetisch werk. Met de ervaring van drie onrustige baby’s en een slaapkopje van een zoontje gecombineerd met de kennis uit de opleidingen is Stephanie van kamp ‘practise what you preach’. Weten hoe het is, maakt een wereld van verschil. Ook in wat je aanraadt. Stephanie is van nature een nachtuil en hoef je dus niet bij het ochtendkrieken te storen, maar eindigt haar avond tussen elf en twaalf. Je vindt haar dus met slaapbril op in de avond en met daglichtlamp aan in de ochtend omdat anders het chronotype kruipt waar het niet kan gaan ;-)

www.stephanieslaapdeskundige.nl

@slaapdeskundige

Gun jezelf ook slaap

Want dat is precies wat wij jou ook gunnen. Zodat je je leuke zelf weer kunt zijn en stiekem help je je kleintje daar ook mee. Wat houd je tegen?